Народна странка

Јеремић: Показали смо да је цар го, нема разлога за страх од агресивног слабића

Јеремић: Показали смо да је цар го, нема разлога за страх од агресивног слабића

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да су он и челници те странке доласком у Председништво Србије показали да се „агресивном примитивцу“, попут председника Србије Александра Вучића, који се „уноси у лице, урла и вређа“, не може супротставити певушењем и латинским изрекама, него му се мора одговорити језиком који он једино разуме.

„Показали смо да га се не бојимо. Он данас Србијом влада ослањајући се у великој мери на свеопшти страх и мит о својој супериорности. Да бисте тај страх разбили, морате да дате сопствени пример и ми смо то учинили. Ово зло и диктатура неће бити склоњени са власти док не нестане страха и док се не покаже да је цар го, што се и видело. Људи не треба да се плаше агресивних слабића и локалних напредњачких битанги које их терају да сликају гласачке листиће и да у аутобусима иду на митинге“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

 

„Овакви догађаји бодре грађане. Драго ми је што сам отишао у Председништво Србије и што су потом огољене све лажи режимских медија о том догађају. Реакција огромне већине грађана је позитивна и најмање неколико десетина њих ми је у ових пар дана на улици пришло и честитало“, додао је Јеремић.

Јеремић је позвао Вучића да прикаже снимке безбедносних камера и да се одазове на позиву на телевизијски дуел.

„Ако некога константно прозива док седи сам у студију, а није спреман да са њим и разговара пред камерама, онда је то кукавичлук“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Вучићев „напад беса“ уследио као одговор на питање које су поставили челници Народне странке зашто се посао изградње магистралног гасовода до Лознице, вредан 75 милиона евра, додељује на основу тајне одлуке Владе Србије у преговорима који трају 15 минута и да ли ће тај посао добити „Миленијум тим“.

„Тада је ’флипнуо’ и изазвао инцидент, пошто није имао одговор на то питање. Сваког дана се из буџета у приватне џепове исисавају милијарде“, рекао је Јеремић.

„Гарантујем да ће по промени власти бити одговорности за сва непочинства садашњег режима и да ће Народна странка учинити све да се протагонисти велике пљачке нађу иза решетака. Не могу да замислим да на слободи остане Ана Брнабић, премијерка овакве владе. Само наводи министра унутрашњих послова Александра Вулина да му је тетка дала новац за стан су довољни да заврши у затвору и буде лустриран“, навео је Јеремић.

Јеремић је навео да се залаже за правно утемељен реваншизам и одузимање имовине пљачкашима, јер ће се они, ако им остану опљачкане милијарде евра, неумитно и у блиској будућности не само вратити на власт „кроз куповину судија, медија и привредних субјеката“, већ и спречити неопходну промену система.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије и председник Генералне скупштине УН, рекао је да је Србија гласањем за Албанију као несталну чланицу Савета безбедности УН послала поруку да нема чврст став о Косову и Метохији.

„У Савету безбедности УН на сто долазе разна питања из целог света и Албанија, која је за тај сто села захваљујући и гласу Србије, може да услови своју подршку трећим земљама рецимо њиховим гласањем за пријем самопроглашеног Косова у Унеско. Србија је својим гласом омогућила Албанији повећан дипломатски капацитет који ће она сигурно искористити против Србије“, закључио је Јеремић.