Народна странка

Народна странка Врање: Апокалипса спорта, напредњаци све уништили

Народна странка Врање: Апокалипса спорта, напредњаци све уништили

Од доласка на власт СНС-а, стање у врањском спорту поприма размере апокалипсе.

Деловањем градске власти, оличене у напредњачком режиму, најпре је угашен одбојкашки клуб "Младост, а недавно и кошаркашки клуб Југ баскет.

Срамота је да се комплетна градска власт, са градоначелником Слободаном Миленковићем и већником за спорт Ненадом Ђорђевићем на челу, према врањском спорту односи као да је реч о функционерима неког другог града, а не Врања, као и да им је мотив да за време њиховог мандата буде угашен што већи број спортских клубова у нашем граду.

Континуирани распад врањског спорта поменути актери подстичу тако што новцем грађана, који је буџетом намењен за спорт, располажу као да је њихов лични, те уместо да исти усмеравају у развој спорта и спортске инфраструктуре, они новац деле сумњивим "тазе" основаним клубовима са веома сумњивим мотивом њиховог оснивања и постојања, вероватно водећи се принципом непотизма и страначке подобности.

Да је стање у врањском спорту катастрофално сведочи и чињеница да смо вероватно једини град у Србији, а можда и шире, чији се фудбалски клуб такмичи у највишем рангу у држави (Супер лига Србије), а да немамо адекватан стадион који испуњава оптималне услове за одигравање суперлигашких утакмица у Врању, већ се исте одигравају у Сурдулици.

Чиста иронија.

Ни ситуација у култури није ништа боља.

Пуних шест година град не може да сагради једно најобичније позориште.

Представе, које се алтернативно играју у неким другим салама, отказују се на сам дан наступа, продају се карте у већем броју него што сала има капацитет седећих места, а све нам то говори о неспособности, неинвентивности и инертности директора позоришта и непоправљиве штете коју наноси култури у граду Боре Станковића, великана српске књижевности.

Дакле, новца за завршетак позоришта нема, али га зато има за вашаре и разноразне квази манифестације, где у име "културе" а о трошку грађана, гостују разне фолк певаљке, за огромне хонораре.

Из свега наведеног јасно је да су на челу града неспособни људи чији циљ свакако није напредак и развој града, већ искључиво пуњење сопствених џепова, док нам град и културно и инфраструктурно пропада.


Ђорђе Ристић
председник Градског одбора Народне странке Врање