Народна странка

Ковачевић: Број сточара смањен за 25 одсто, сточарство на самој ивици пропасти

Ковачевић: Број сточара смањен за 25 одсто, сточарство на самој ивици пропасти

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да је број одгајивача стоке смањен за четвртину и производња стоке је на историјском минимуму, што је ту грану пољопривреде довело на „саму ивицу пропасти“, а да је за то најодговорнији министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

„Недимовићева катастрофална политика у области сточарства заувек је отерала 25 одсто произвођача из тог посла, јер је производња постала неодржива, одгајивачи трпе огромну штету. Министарство пољопривреде је реаговало касно, што доводи у питање опоравак производње стоке“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је подсетио да је и Привредна комора Србије саопштила да су потребне хитне мере због озбиљног пада сточарске производње.

„Србија никада неће кренути напред у сточарској производњи, а положај пољопривредника се никада неће поправити ако се проблеми унапред не сагледавају“, рекао је Ковачевић.

„Ако Народна странка добије прилику у будућности да утиче на аграрну економску политику, никада се више неће догађати овакви парадокси прво пуштања низ воду, па потом субвенцијама оживљавања измучених сточара“, закључио је Ковачевић.