Народна странка

Ковачевић: Подићи лимит за репрограм плаћања пореза на 50.000 евра

Ковачевић: Подићи лимит за репрограм плаћања пореза на 50.000 евра

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић позвао је данас Владу Србије и Пореску управу да привредницима повећају лимит за репрограм за плаћање пореза без додатне гаранције са 1,5 милиона динара на шест милиона динара, односно на око 50.000 евра, јер је привреда ослабљена и трпи тешке последице због епидемије вируса корона.

„Ако је држава веровала телевизији Пинк за гигантске пореске дугове, па је тој телевизији чак и обилно помагала без обзира на огроман дуг, онда су несумњиво и поштени мали и средњи предузетници заслужили много веће поверење државе“, рекао је Ковачевић, који је и председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво.

Ковачевић је истакао да држава мора да покаже „додатну флексибилност“ приликом наплате пореза привредницима и због новог таласа вируса корона услед којег радници све више одлазе на боловање и одсуствују са посла, што додатно негативно утиче на пословање.

„Далеко смо од опоравка и пуне радне способности, а у току је наплата пореза на добит рањеној привреди и то без милости и са врло мало флексибилности, јер се наплаћује и аконтација за предвиђену добит током текуће године“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да су многи власници предузећа у Србији због тога „нервозни и незадовољни“.

„Оваква репресија Пореске управе није неуобичајена, али је неуобичајено да је привреда још веома крхка и није стала на ноге због последица епидемије док се из ње цеди као из суве дреновине“, закључио је Ковачевић.