Народна странка

Ковачевић: Власт ће покушати да држи воду до избора, после следи тектонски поремећај у економији

Ковачевић: Власт ће покушати да држи воду до избора, после следи тектонски поремећај у економији

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да ће од марта 2022. године враћање рата и плаћање камата на кредите које је власт узела изазвати велики тектонски поремећај у економији, а „режим ће покушати да држи воду до избора“, најављених за почетак априла следеће године.

„Спољни дуг је толики да се од 2018. године до данас буџетски дефицит повећао 183 пута. Власт ће настојати да после избора увуче некога из опозиције уђе у Владу Србије како би поделила одговорност за лошу економску политику“, рекао је Ковачевић у Панчеву на трибини коју је организовало удружење „Толеранција Србије“.

Ковачевић, који је и председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво, рекао је да се та странка се залаже за мање намете на плате радника, јер ће тако радници добијати веће плате, и као пример навео да послодавац на нето плату радника од 100.000 динара држави мора да плати још 60.000 динара.  

„Словачка је завршила транзицију са 78 парафискалних намета привреди, а у Србији званично постоји 250 таквих намера, док њихов стваран број достиже и 1.100“, навео је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је здравствени систем Србије је нереформисан, и да зато приватни лекари годинама не могу да уђу у програм Републичког фонда за здравствено осигурање, што би здравствене услуге учинило доступнијим и квалитетнијим.

„Не постоји ниједан рационалан разлог због које приватне болнице нису у укупном систему здравствене заштите“, закључио је Ковачевић.