Народна странка

Ковачевић: Власт продаје Београђанку и Сава центар само због провизија

Ковачевић: Власт продаје Београђанку и Сава центар само због провизија

Лоша идеја власти да прода Сава центар и Београђанку је само инструмент за провизије које ће се лако добити за добро и наменски спроведен тендер за већ одабраног купца.

Како је могуће да Град Београд, све са институцијом градског менаџера, нема идеју да позитивно послује са капиталним објектима, попут ова два?

Нико не спори да су неопходне нове инвестиције у те амортизоване објекте, како би постали оазе савременог пословања и поново били понос Београда и Србије.

Народна странка има план и људе који би то могли да спроведу.

Јефтиним кредитним дугорочним средствима које град лако може добити брзо би било поправљено стање проблематичних лифтова и стаклених фасада, а енергетским пројектом били би рационализовали трошкови грејања и климатизације.

Београђанку би требало прилагодити растућем интересу за пословним простором ИТ сектора и омогућити да фирме из те области послују на једном месту.

Та зграда би требало да садржи најсавременије пословно-креативне студије, велики фитнес центар са затвореним базеном, а на врху зграде би могао да буде нови панорамски ресторан.

Да ли Град Београд, како сматра градска власт, није способан да све то изведе, а биће способан неки приватни инвеститор?

Сава центар је професионални изазов за сваки креативни менаџмент, сваки осим  оног градског у Београду.

Тамо где се праве губици које власт покрива новцем пореских обвезника, Народна странка види шансу за профит и инструмент стицања добити за буџет града.

Београд би требало да буде велики профитни центар. Нису нам потребни трошкови за јарболе и стадионе, него профит намењен за изградњу нових паркова, вртића, болница и уградњу филтера за топлане и термоелектране да се не бисмо тровали смогом.

Надам се да напредњачка градска власт неће распродати све што су раније изградиле претходне генерације и оставиле Београђанима, а добијен новац проћердати.

 

Владимир Ковачевић,
председник Одбора за предузетништво Народне странке