Народна странка

Народна странка: Продаја државних апотека угрозиће сиромашне и старе

Народна странка: Продаја државних апотека угрозиће сиромашне и старе

Народна странка се противи продаји Апотекарске установе Београд, јер би тиме главни циљ постао профит, а не сигурно снабдевање грађана лековима, изјавио је данас председник Одбора Народне странке за предузетништво Владимир Ковачевић.

„Ако заменик градоначелника Горан Весић прода Апотекарску установу Београд, коју чини мрежа од више од 100 апотека, последица ће бити затварање свих непрофитабилних апотека у удаљеним деловима града, па ће социјално угрожено становништво и старци морати километрима да путују по лекове“, навео је Ковачевић.

„Избор лека у апотекама више неће бити ствар потребе нашег становништва него искључиво ствар профита. Шта ће бити са готово 900 запослених од којих су 400 магистри фармације“, упитао је Ковачевић.

Ковачевић је подсетио да је мрежа државних апотека раније установљена да би грађани имали сигурно снабдевање лековима.

„Сада ће страни ланци апотека, који се шире Србијом, задовољно да трљају руке јер ће за мале паре добити београдске апотеке, изграђене нашим новцем, преуредити их и ’рационализовати’ мрежу и лако остварити велики профит“, навео је Ковачевић.

Ковачевић је додао да су апотекарске установе раније угашене, ликвидиране, продате или дате у закуп у Новом Саду, Сомбору, Апатину, Шапцу, Зрењанину, Панчеву, Лесковцу, Врању, Бору, Горњем Милановцу…

„Власт СНС-а ће све продати – Београђанку, Сава центар, апотеке – не би било изненађење ни да продају мостове и тунеле ако им устреба још пара“, навео је Ковачевић.