Народна странка

Гајић: Вучић је радикалска кукавица и највећи примитивац на власти у новијој историји Србије

Гајић: Вучић је радикалска кукавица и највећи примитивац на власти у новијој историји Србије

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да Србија никада није имала „таквог примитивца на врху власти“ као што је председник Србије Александар Вучић, који је се јуче „драо, вређао и псовао“ на челнике Народне странке у згради Председништва Србије.

„Показали смо му да га се не бојимо и да га третирамо као и све остале радикале – као обичне кукавице. Вучић је само на причи нешто важан и храбар. Нисмо ми у рату да нам председник буде храбар, он би требало да буде паметан, рационалан и одговоран, а то су особине које Вучић нема“, рекао је Гајић.

Председник Народне странке Вук Јеремић, Гајић и потпредседници Мирослав Алексић и Борислав Новаковић дошли су јуче у Председништво Србије, након што их је Вучић прекјуче позвао на тучу.

„Вучић ће данас направити сапунску оперету и покушаће као увређена млада да објасни како смо ми бежали низ степенице са приземља и сличне глупости. Зна он добро шта се јуче догодило. Ми му нисмо ништа попуштали, изузев што се нисмо понашали неваспитано“, рекао је Гајић.

„Он је нас позвао да дођемо да се обрачуна са нама. Ми смо хтели да питамо Вучића да ли је могуће да он у тој мери деградира институцију шефа државе и да се тако опходи према грађанима или према својим политичким противницима да им прети и изазива на некакве двобоје. Замислите колико је то бизарно за оне који гледају са стране и виде колико неуравнотежену особу има Србија на челу државе“, додао је Гајић.  

Гајић је навео да је Вучић изговорио „бујицу кафанских увреда“ и да се уносио Јеремићу у лице, па му је припадник обезбеђења у једном тренутку рекао „председниче, макните се од човека“.  

„Трајало је неколико минута и било је врло интензивно, стекао се утисак да ће доћи до опште туче, а онда се Вучић окренуо и рекао ’нећу више да разговарам са вама’. Јеремић није бежао, него му је рекао ’где бежиш, издајниче’, што је Вучића изнервирало, па се вратио и наставио сукоб са Алексићем, који му је рекао да ни он ни његов брат (Андреј Вучић) неће избећи одговорност за ’Јовањицу’“, рекао је Гајић.