Народна странка

Гајић: Да ли је Вулин случајно у истрази несреће у Нишу као што је случајно био на Јовањици

Гајић: Да ли је Вулин случајно у истрази несреће у Нишу као што је случајно био на Јовањици

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, позвао је данас министра унутрашњих послова Александра Вулина да одговори зашто се укључио у истрагу у вези са саобраћајном несрећом у Нишу у којој су погинуле две особе и да ли је и то „случајно“ као што је раније као министар рада „случајно“ посећивао „Јовањицу“, где је откривена највећа производња марихуане у Европи.

„Зашто опет замајавате јавност смењивањем начелника саобраћајне полиције у Нишу, који нема никакву одговорност за несрећу  у којој су изгубљена два живота“, упитао је Гајић.

Гајић је позвао МУП да одговори ко је власник аутомобила „ауди“ којим је Н.С. (19) 4. јануара усмртио дечака од 12 година и човека старог 48 година, оца троје деце.

„Зашто полиција не одговора на спекулације у јавности и не саопштава да ли је пријављени извршилац кривичног дела син припадника МУП-а Србије? Како је могуће да тај младић од 19 година вози ’ауди’ чија је вредност око 50.000 евра, ако се има у виду да је вероватно незапослен“, питао је Гајић.

Гајић је истакао да је „и у овом случају до реакције надлежних органа дошло тек након притиска грађана Ниша као и извештавања медија о том догађају“.

„Данас је у Србији сасвим очигледно да су слободни медији преузели улогу тужилаштва које се не бави својим послом како би спасавали овакве случајеве. Јасно је да би овај трагични случај у Нишу био заборављен да нема слободних медија“, навео је Гајић.

„Притисак власти на медије и правосуђе је јединствен и кумулативан, јер независног правосуђа у Србији неће бити без слободних медија“, закључио је Гајић.