Народна странка

Гајић: Вучић преговорима са Квинтом припрема терен за коначну издају

Гајић: Вучић преговорима са Квинтом припрема терен за коначну издају

Посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је да председник Србије Александар Вучић преговорима о статусу Косова и Метохије са Квинтом „припрема терен за коначну издају“.

„Вучић разговара са пет чланица Квинте, које су све признале самопроглашено ’Косово’, па се преговори с њима могу водити само у правцу пристанка Србије да и она призна. Преговори са Квинтом о било којем питању везаном за будући статус Косова и Метохије је противуставно понашање и представљају припремне радње за извршење кривичних дела која се тичу територијалне безбедности и суверености Србије“, рекао је Гајић за канал Србин.инфо.

Гајић је истакао да су преговори са Квинтом у супротности са Уставом Србије и међународним правом.

„Народна странка је зато у Резолуцији о Косову и Метохији, коју смо јуче предали парламенту, истакла да се о будућем статусу може говорити само на једном месту, како је одређено и Резолуцијом 1244, а то је Савет безбедности УН, где две чланице са правом вета могу да заштите интересе Србије“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је „уцењен Вучић лично“, а не Србија, и додао да председник Србије „плаши народ да ће нам ако не прихватимо ’француско-немачки’ предлог увести санкције и увести визе за ЕУ, што је немогуће, нити ће страни инвеститори отићи због тога“.

„Вучић је правник и све што је потребно јесте да прочита Устав Србије и да се понаша по ономе што Устав прописује“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да опозиција није јединствена по питању Косова и Метохије, јер то није дневно-политичко питање, него је реч о националним интересима.

„Народна странка је на патриотској страни и то је потпуно јасно. И у опозицији и у власти, нажалост, има странака које не размишљају патриотски. Посланик странке Заједно Небојша Зеленовић је, по мом мишљењу, западна платформа и мека помоћ Вучићу, који му је на седници одговорио са великим уважавањем, а чији наступ су у позитивном конктексту оценили и неки 'либерални медији “, закључио је Гајић.