Народна странка

Гајић: Режим нема доказе против инспектора који су открили марихуану на Јовањици

Гајић: Режим нема доказе против инспектора који су открили марихуану на Јовањици

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је да је најбољи показатељ да „режим нема никакав доказ“ против полицијских инспектора који су открили плантажу марихуане на „Јовањици“ то што су они по неколико позвани на полиграфско испитивање.

„Да су инспектори пали на полиграфу, вероватно ново тестирање не би било потребно. Полиграф није доказ на суду, то је исто као да гледате у пасуљ или у плећку, то доказ на том нивоу. је То једино служи у полицијама по свету да кад постоје неке сумње да је неки полицајац нешто непрофесионално урадио, онда они за интерне потребе направе полиграфско испитивање да отклоне ту сумњу, али не 15 пута“, рекао је Гајић за портал Нова.рс.

„Ово што Вучић мисли да суди и све предмета решава полиграфски, то је заправо пародија у доказивању, коју стварају у јавности”, додао је Гајић.

Гајић је навео да је „то што они сад говоре да су директор полиције Владмир Ребић и инспектор Слободан Миленковић злоупотребљавали положај и то што их зову на полиграф најбољи је доказ да немају ништа против њих“, јер да имају неке озбиљније доказе, не би им био потребан полиграф.

„Ти људи су неколико пута били на полиграфу, и хвала Богу, па нису сисали весла да опет иду, иста ствар пет пута, то је већ понижавање. Немају ниједан доказ за своје тврдње, а кад би могли да им наместе да падну на полиграфу, то би им само омогућило да наставе своју кампању у медијима”, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да „им је овакво тражење кривца у медијима омогућио суд који неће да реагује“.

“Мада, Вучића ни не интересују институције. Ово је рат међу картелима унутар њихових редова”, закључио је Гајић.