Народна странка

Гајић: Београд на води могао би да буде уклоњен као бесправна градња

Гајић: Београд на води могао би да буде уклоњен као бесправна градња

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да би сви објекти изграђени у Београду на води „могли да буду уклоњени као бесправна градња“ ако би Уставни суд Србије прогласио за неуставан leks specijalis о Београду на води.

„Опозиција би требало да обећа да ће прво покренути процедуру пред Уставним судом Србије. Ако би та процедура успела, онда би правна последица била да leks specijalis (о Београду на води) постане неуставан и да уговор између Републике Србије и инвеститора из УАЕ постане ништав, а ако би се то догодило, онда би сви изграђени објекти постали бесправна грања, а бесправна градња више не може да се легализује, она би морала да буде уклоњена“, рекао је Гајић за Newsmax Adria.

Гајић је рекао да су у вези са Београдм на води спорна три правна акта – међурдржавни уговор између Уједињених Арапских Емирата и Србије, leks specijalis (посебни закон) и уговор између Републике Србије и арапског инвеститора.

„Тај уговор обезбеђује свим будућим приватним инвестицијама које долазе из Емирата да се на њих неће примењивати закони који важе у Србији“, рекао је Гајић.