Народна странка

Јовановић: Учврстити позицију Србије писмима Русији и Кини

Јовановић: Учврстити позицију Србије писмима Русији и Кини

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је та странка изнела јасан став да Србија „никада неће пристати, изричито или прећутно, на било који начин“, на чланство самопроглашеног Косова у УН, а да је председник Александар Вучић требало да извести скупштину о документу који су му предочили представници Немачке и Француске.

„Видимо да се то (чланство самопроглашеног Косова у УН) појављује и у овом најновијем документу. На Србију ће бити настављени притисци, те је стога неопходно учврстити позицију Србије и послати писма Русији и Кини са молбом да те државе, као сталне чланице Савета безбедности УН, ветом блокирају сваки покушај чланства такозваног Косова у УН“, рекао је Јовановић за лист „Нова“.

Јовановић је истакао да би писма требало послати што пре и без одлагања.

Вучић је потврдио да је "прочитао папир" о Косову и Метохији који су донели саветници лидера Немачке и Француске Олафа Шолца и Емануела Макрона, а медији су јавили да тај документ предвиђа да Београд не блокира Приштину у међународним организацијама, укључујући и УН.

 

Фото: Бета