Народна странка

Јовановић: Сваки глас мора бити одбрањен на изборима 3. априла

Јовановић: Сваки глас мора бити одбрањен на изборима 3. априла

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да та странка има више од 8.500 обучених контролора за изборе 3. априла и да ће коалиција у којој су и ССП и ДС покрити сва бирачка места и "одбранити сваки глас“.

„Бранићемо изборну вољу грађана, а не само наше гласове, јер је важно да оно што грађани заокруже на гласачким листићима буде подударно са званичним резултатима избора“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

„Контролори, поред изборне процедуре, морају да знају и све начине на које ће власт и СНС покушати да украду изборе, јер је екипа људи која је сада на власти тренирана за изборни процес у последњих 30 година и добро познаје механизме и начине манипулације“, додао је Јовановић.  

Јовановић је навео да коалиција Народне странке, ССП и ДС за изборе мора да спреми 17.500 контролора како би на сваком од 8.200 бирачких места сигурно имала по два човека који ће бранити гласове.

„Како се избори буду приближавали и како се власт буде осећала све више угроженом, она ће смишљати нове разлоге да спречи контролу избора. Локални избори у Неготину су показали да су упрегли и полицију, која је хапсила чланове бирачких одбора из Народне странке, а контролу избора су спречавали и под изговором епидемиолошких мера“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да су контролори Народне странке пажљиво бирани пре свега међу члановима странке, а потом и међу симпатизерима и грађанима који су заинтересовани да контролишу изборе, и да је затим обављена обука која се састојала из три циклуса.

„Народна странка се обуком контролора бави у претходних годину и по дана и нисмо почели да се спремамо у последњи час“, рекао је Јовановић.