Народна странка

Јовановић: Састанак Вучића и Додика са делом опозиције био је обична фарса

Јовановић: Састанак Вучића и Додика са делом опозиције био је обична фарса

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је састанак са председником Србије Александром Вучићем и српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком на којем су учествовали и представници неких опозиционих странака је био „фарса“, јер нису позване „најзначајније странке опозиције“, укључујући и Народну странку.

„Састанак на којем је наводно требало да се покаже државно јединство био је обична фарса“, рекао је Јовановић листу „Данас“.

Јовановић је на питање да ли је могућа сарадња са тим странкама, одговорио да је Народна странка била јасна када је одлучила да неће сарађивати ни са ким ко није бојкотовао изборе.
 
„Народна странка одлуке не доноси олако и без демократске расправе у оквиру страначких институција, а када их једном донесе, тада од њих више не одустаје. То смо показали прошле године, када смо одржали реч коју смо дали народу да ћемо бојкотовати лажне изборе и да нећемо сарађивати са онима који су уз помоћ режима на њима учествовали“, рекао је Јовановић.