Народна странка

Јовановић: И Хркаловић и Стефановић за затвор, криминал у срцу система

Јовановић: И Хркаловић и Стефановић за затвор, криминал у срцу система

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да су међусобне оптужбе бившег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и бивше државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић за сарадњу са мафијом показале колико је „криминализовано само срце полиције“ и да би „обоје требало да заврше у затвору“.

„Дијана Хркаловић је за режимске медије до јуче била богиња мафије, а онда је ођедном постала богиња истине. Под управом Стефановића и Дијане Хркаловић само срце полиције је било под контролом нарко картела, а сада се њих двоје међусобно оптужују за повезаност са међународним кријумчарима кокаина“, рекао је Јовановић телевизији Нова С.

Стефановић је подсетио да је Дарко Шарић, оптужени шеф кријумчара тона кокаина из Јужне Америке, притворску ћелију у згради Специјланог суда, у којој је и Тужилаштво за организовани криминал, претворио у „канцеларију у којој је имао пет телефона, од којих један са апликацијом ’Скај’“.

„То је потпуни слом полицијског и правосудног апарата. Шарић је из ћелије у згради Специјалног суда и Тужилаштва за организовани криминал управљао интерконтиненталним кријумчарењем кокаина. Тога нема ни у Колумбији нити у телевизијским серијама о нарко бандама“, рекао је Јовановић.

„Бивши шеф Службе за криминалистичко-обавештајне послове Данило Стојановић окривљен је као члан Шарићеве групе, дакле човек код кога су се сливали оперативни подаци и све важне информације за борбу против организованог криминала осумњичен је да је члан нарко банде“, додао је Јовановић.

Јовановић је додао да ће се посланици Народне странке у Скупштини Србије залагати да се велики проблеми у најважнијим деловима полиције реше у оквиру институција.

Генерални секретар Народне странке је истакао да је од „представе Хркаловћ-Стефановић“ много важније омогућити грађанима да лакше поднесу инфлаторни удар и долазећу економску кризу.

„Многи грађани данас бирају да ли ће купити храну или платити рачуне. Економска ситуација је веома тешка и зато је Главни одбор Народне странке у недељу усвојио програм економских мера којима је предвиђено смањење пореза са 10 одсто на један одсто за основне животне намирнице, повећање минималне зараде на 50.000 динара и смањење намета послодавцима са 61 одсто на 50 одсто, као и увођење пореза на луксуз“, рекао је Јовановић.

Упитан о дуелу власника телевизије Пинк Жељка Митровића и директора кампање „Крени-промени“ Сава Манојловића, Јовановић је одговорио да Митровић наступио попут „човека који није при себи“ и да је јавност, нажалост, сведочила наступу „који није био за телевизију“, док је Манојловић успео да остане пристојан.

„Видели смо Митровића, човека који је оличење пропасти Србије у претходне три деценије и који је своју телевизију претворио у тровачницу. Пинк није медиј који, по мом мишљењу, заслужује националну фреквенцију“, закључио је Јовановић.