Народна странка

Јовановић: Не плашимо се анкетних одбора

Јовановић: Не плашимо се анкетних одбора

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је предлог посланика СНС-а за оснивање 21 анкетног одбора о наводним аферама везаним за опозицију „покушај да се обесмисле анкетни одбори које је опозиција претходно тражила“.

„Мислим да би требало пустити све анкетне одборе, ми се не плашимо да се разговара о свему и да се изнесу све чињенице, али очекујем да буду основани и анкетни одбори за ’Јовањицу’, уништавање електроенергетског система Србије и за многе афере за које је одговорна власт СНС-а“, рекао је Јовановић телевизији Нова С.

Телевизија Нова С јавља да су посланици опозиције поднели 26 захтева за оснивање анкетних одбора за утврђивање стања у ЕПС-у, Републичком геодетском заводу, као и откривањем детаља у вези са убиством Оливера Ивановића, бруталном поступању полиције на протестима у лето 2020. године, снимком несреће на наплатној рампи у којој је погинула Станика Глигоријевић и о афери прислушкивања председника Србије Александра Вучића.

Укупно 15 посланика СНС-а поднело је предлоге за оснивање 21 анкетног одбора који би требало да се баве наводним аферама везаним за опозицију.