Народна странка

Јовановић: Јединствена опозиција би могла да победи власт

Јовановић: Јединствена опозиција би могла да победи власт

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је да би опозиција, ако се договори о заједничком наступу и одлучи да учествује на изборима најављеним за април 2022. године, могла да уз подршку грађана „угрози и победи власт“.

„Окупља нас искрена борба за промену режима и система у Србији и за победу је неопходна јединствена листа опозиције на београдским и парламентарним изборима, као и јединствен председнички кандидат", рекао је Јјовановић телевизији Јуроњуз Србија.

Јовановић је навео да је за јединство опозиције кључан договор Народне странке, Странке слободе и правде и Демократске странке о заједничком наступу, које би требало да заједно изађу на изборе или да их заједно бојкотују.

„Изборни услови су исти као и на претходним изборима, одржаним у јуну 2020. године и, ако се не догоди чудо, остаће исти и на предстојећим изборима. Зато још нисмо одлучили да ли ћемо на њих изаћи или не“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да су у заједничком опозиционом фронту добродошле све странке које су на делу показале да не сарађују са влашћу, и додао да се „не може бити мало опозиција на речима, а мало власт у коалицији са СНС на локалном нивоу“.  

Генерални секретар Народне странке рекао је да се та странка одлучила да учествује на локалним изборима у Неготину и зато да би показала како изгледају изборни услови у Србији.

„Обављамо контролу изборног процеса и саставићемо извештај који ће показати какви су услови на терену. Док Народна странка није одлучила да изађе на изборе у Неготину, нису постојале друге опције, а када смо саопштили да ћемо учествовати, појавиле су се фантомске листе са украденим потписима подршке грађана“, навео је Јовановић.  

„Народна странка је једина која у Неготину учествује у кампањи са именом и презименом свог кандидата за председника општине, Крстом Станковићем Њењуловићем, док се остале листе крију иза партијских вођа. Председник СНС-а Александар Вучић је подметнуо кукавичја јаја и у Неготину ће на изборе изажи пет лажних опозиционих листа“, закључио је Јовановић.