Народна странка

Народна странка: Поштујемо коалициони споразум, чекамо резултате истраживања

Народна странка: Поштујемо коалициони споразум, чекамо резултате истраживања

Информисани смо путем медија о одлуци Главног одбора Странке слободе и правде (ССП) да председнички кандидат те странке на изборима буде члан Народне странке Здравко Понош.

У Београду смо 26. новембра 2021. године потписали коалициони споразум са ССП, Демократском странком и другим политичким организацијама, чији члан 2. гласи:

“Странке потписнице овог Коалиционог споразума консензусом ће изабрати и предложити кандидата за председника Републике”.

С обзиром да у досадашњим разговорима са нашим коалиционим партнерима није постигнут договор око заједничког кандидата за председника Републике, сложили смо се да наручимо два стручна и независна истраживања јавног мнења која би нам помогла да заједнички направимо најбољи избор.

Та истраживања су у току, а њихови резултати би, по раније установљеном плану, требало да нам буду представљени у уторак, 25. јануара.

Народна странка ће наставити да поштује коалициони споразум потписан 26. новембра 2021. године, као и све друге договоре које је постигла са својим партнерима. С тим у вези, нећемо предузимати било какве једностране кораке.

Јединство опозиције је кључна претпоставка за успех на предстојећим изборима.

Заједнички кандидат за председника Републике требало би да буде особа за коју се објективним методама утврди да има највећи потенцијал да се супротстави кандидату власти.

Одлучивање по овом важном питању не би смело бити вођено било каквим личним, партијским или другим посебним интересима.