Народна странка

Ковачевић: Кривична пријава због сумњиве продаје Мегатренда

Ковачевић: Кривична пријава због сумњиве продаје Мегатренда

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић и генерални секретар странке Стефан Јовановић поднели су данас кривичну пријаву против бившег власника Универзитета Мегатренд Миће Јовановића због сумње да је извршио кривично дело преваре својим целокупним пословањем, почевши од фирме у Лондону чију је „диплому“ стекао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

У кривичној пријави затражено је и привремено одузимање Јовановићеве имовине.

Ковачевић је новинарима испред Министарства просвете рекао је да је против Миће Јовановића поднета кривична пријава због преваре поводом како је рекао сумњиве продаје тог универзитета и затражио реакције надлежних поводом тога.

Потпредседник Народне странке је истакао да та странка тражи реакцију Министарства просвете и министра просвете Младена Шарчевића поводом продаје Мегатренда, и затражио пријем код министра како би са њим разговарао о великој афери која може да уруши целокупно приватно високо образовање у Србији.

„Надам се да ће Шарчевић наћи бар пола сата да поразговара са мном“, навео је Ковачевић.
„Данас смо испред Министарства просвете да бисмо одбранили, а не нападали, високо приватно образовање у Србији“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је оценио да је Мића Јовановић "или жртва преваре приликом продаје или је и сам учествовао у превари".

„Шта ће након продаје Мегатренда, бити са хиљадама младих људи који тренутно тамо студирају, као и са више од 27.000 оних који су стекли дипломе. То је армија људи која покрива државну управу од Мерошине до Владе Србије, у којој тренутно има троје њих који су студенти Мегатренда и један предавач", казао је Ковачевић.

Додао је да се цела продаја дешава након што је, како је истакао, на телевизији Н1 приказан филм о том универзитету.

Ковачевић је истакао да је Мегатренд купљен по већој цени него што вреди, и додао да нису сви студенти тог универзитета студирали на "начин на који се купује диплома" и да постоје и студенти који су честито стекли дипломе и професори који су професионално радили свој посао, али се о њима и њиховој судбини не води рачуна.

"Постоје и они које су куповали дипломе по повлашћеној цени и завршавали студије екстремно брзо, попут нашег министра полиције који је студирао исто онолико колико је министар одбране био у војсци", казао је Ковачевић.