Народна странка

Ковачевић: Орлић није за председника скупштине, отворено исказује мржњу и презир према неистомишљеницима

Ковачевић: Орлић није за председника скупштине, отворено исказује мржњу и презир према неистомишљеницима

Посланик Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас да кандидат СНС-а за председника Скупштине Србије Владимир Орлић „није човек за ту столицу“.

„Орлић није за ту столицу зато што све своје политичке неистомишљенике доживљава као архинепријатеље и према њима исказује отворени анимозитет, мржњу и презир, а у својим политичким бравурама за своје политичке опоненте користи изразе као што су хуља, муфљуз, мутивода, битанга, лопов, фашиста и муљатор“, рекао је Ковачевић на седници парламента.

Ковачевић је додао да је Орлић „у стању да у апсолутно празној сали одглуми конференцију за новинаре пред непостојећим и невидљивим новинарима“.

„Плашим се да ће сутра, ако то од њега околности или вођа буду захтевали, председавати празним парламентом правећи у том тренутку потребни привид демократије“, рекао је Ковачевић, који је и потпредседник Народне странке.

„Орлић је као саговорник, или захваљујући добром тренингу као одраз потпуног непоштовања других учесника у дебати потпуно у стању да упоредо говори, омета и деконцентрише, или је курс и предавач био јако добар, или Орлић није у стању да контролише своје логореичне солилоквије – једнако је трагично и једно и друго“, објаснио је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да због свих разлога које је навео посланици Народне странке неће гласати за Орлића.

„Чврсто верујемо да Орлић у парламент неће унети потребну прибраност, толеранцију и разумевање“, закључио је Ковачевић.