Народна странка

Ковачевић: Нема поштених избора без слободних медија – уразумите се или неће бити добро

Ковачевић: Нема поштених избора без слободних медија – уразумите се или неће бити добро

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас да нема поштених избора без слободних медија и да Радио-телевизија Србије и друге телевизије са националном фреквенцијом морају да буду отворене за различита мишљења.

"Ово ја вапај, молба која у себи има и довољно претње - уразумите се или неће бити добро. Терор се трпи до границе пуцања. Кад се пуцање трпила колективизује и претвори у велики прасак - лети перје. Ми смо овде да то перје не би летело, а оно ће полетети уколико се овако настави", рекао је Ковачевић на трибини Удружене опозиције Србије испред РТС-а.

Ковачевић је навео рекао је да РТС има два задатка - ако је информативни програм да говори истину, а ако није информативни да прави добар програм.

„Чињеница је да у овој кући не станује истина, а мали број запослених је уверен да ради свету ствар. Већина са горким укусом долази на посао“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да у Србији неће бити избора док не буде правих услова за њих, док се не буде бирало.

„Док се медији не ослободе, док главате, тетовиране вуцибатине крстаре џиповима Србијом. Хоће ли следећи парламент реално одсликавати Србију не зависи од нас, већ од вође“, оценио је Ковачевић.

Ковачевић је рекао и да постоји план и програм "како ослободити РТС", шта се очекује од јутарњег, шта од информативног програма, шта од "Да, можда, не" и од "Упитника", али је прво и основно разумевање шта се тражи.

„Рано је давати овде на ливади одговоре, прво би требало разговарати са новим министром информисања, директором РТС-а, РЕМ-ом. Захтеви ће се одбити о једне једине уши, а знате чије“, навео је Ковачевић.