Народна странка

Ковачевић: Данас више људи, неиздрживо осећање неправде их довело на протест

Ковачевић: Данас више људи, неиздрживо осећање неправде их довело на протест

Посланик Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да је на данашњем протесту више људи него на претходна два и да је људе на протест довело „неиздрживо осећање неправде коју трпимо“.

„Овакве ситуације вас упућују на импровизације, начелни план постоји. Основни план је да окупљамо народ“, рекао је Ковачевић телевизији Н1.  

„Ово је протест пијетета и протест туге и ово је протест који би требало да покаже да је овај део мислећег народа и грађана Србије схватио до које мере је ужасна трагедија (два масовна убиства) последња кап која је могла у ту препуну чашу да кане“, додао је Ковачевић.

Замислите како је тим родитељима а ниједне речи саушешћа, ниједног осећања кривице ни једног извините, каже Ковачевић.

Ковачевић је твит премијерке Ане Брнабић у којем је објавила фотомонтажу назвао скандалозним, и додао да је то мотивисало сигурно неколико хиљада људи да дођу.

„Ако сте приметили ту врсту иступа њихових, лишених сваке врсте кајања, и то је био позив неким људима да дођу, ако сте приметили да нигде нисте могли да прочитате шта су у књигу жалости написали председник или премијерка, и то их је понукало да дођу“, рекао је Ковачевић.

На питање да ли опозиција има снагу да изврши додатни притисак да се испуне захтеви, Ковачевић је одговорио да чињеница да „прекопута себе имате првог човека ове државе – особу која је заказала контрамитинг, онда морате да имате једну врсту скепсе“.

„Ми смо свесни одговорности и величине овог историјског тренутка, овај митинг не организује опозиција – она га координира. Неко мора да пошаље пријаву полицији, да одради такве ствари које се тичу организационих схема, али овде долазе слободномислећи људи који не долазе на позив странака, овде нису чак ни гласачи – видите да су овде углавном људи које је осећај емпатије довео овде и то већ готово неиздрживо осећање неправде коју трпимо“, навео је Ковачевић.

Упитан о седници скупштине, Ковачевић је одговорио да се видело колико има буке, беса, псовки и непоштовања саговорника у оваквом једном тренутку жалости, и да то не може да схвати.

„Моје разочарење је толико да се претвара у једну врсту туге“, закључио је Ковачевић.