Народна странка

Ковачевић: Бојкот да бисмо показали да нисмо будале

Ковачевић: Бојкот да бисмо показали да нисмо будале

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас да је фер изборни услови не могу важити „само 14 дана пре избора“ и да су ствари једноставне – опозиција и грађани траже само да се не краде, отима, туче, да се не злоупотребљавају медији и бирачки спискови.

„Бојкот избора је битан да бисмо показали да нисмо будале, него да знамо да ценимо вредност нашег гласа. Колико је нација била у маркетиншког каљузи и септичкој јами, толико јој је времена потребно и да се опере и да се то зло семе које сеју Сарапа и Марић елиминише да би се народ научио да постоји право на другачију мисао“, рекао је Ковачевић у Новом Саду на протесту Савеза за Србију.  

Кажу да ћемо добити 14 минута пре Дневника. Одлично, савршено, само под условом да 14 минута добије и Александар Вучић, али он ће добити 1.400 минута. Волео бих да присуствујем телевизијском дуелу у којем бих био са Вучићем, само да му поставим неколико питања и да му понудим његове одговоре на та питања. Волео бих и да неко од лидера Савеза за Србију седне са Синишом Малим или Небојшом Стефановићем“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да би се тада видело тада да је та мермерна кула прављена на темељима од пиљевине и да би се „урушили као Трг Републике у Београду, можда и брже, и да ту не би помогао ни Горан Весић“.

„Уместо тога, међутим, Вучић, ослобођен сваке врсте шарма и хумора, сваког дана на телевизији по седам сати објашњава како је непогрешив, диван благословен и како му је јако тешко. Њему није тешко, нама је тешко, и ми ћемо се изборити за слободу“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је претходно у новосадском насељу Кинеска четврт рекао да је бојкот избора неопходан да би се након будућих избора, које ће режим изгубити, успоставио систем у којем неће све бити на продају, јер културни и идентитетски образац немају цену и не могу се продавати.

„Ако би све било на продају, брзо бисмо дошли до закључка да је би у новосадском Српском народном позоришту много профитабилнији био тржни центар од играња представа“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је навео је раније било предвиђено да простор некадашње фабрике „Петар Драпшин“ у Кинеској четврти буде културни центар Новог Сада у којем би своје атељее, концертне дворане, галерије и мала позоришта добили уметници из Новог Сада и Србије.

„Догодило се, међутим, оно што је и било за очекивати, јер се појавила могућност профита, па се од тога одустало зарад додатних неколико десетина милиона евра. Напуштена фабрика ’Петар Драпшин’ је сада предвиђена за рушење и да на том месту буду изграђене стамбене зграде. Зато бојкот, да се овакве ствари више не би дешавале“, рекао је Ковачевић.

Млади људи који су имали идеју да на овом месту сликају, компонују и глуме вероватно ће, попут својих вршњака, потражити неке срећније географске ширине, где се њихов таленат више цени, додао је Ковачевић.

Ковачевић је у напуштеној фабрици „Петар Драпшин“ затекао сликаре Тадију Јаничића и Петра Мирковића, који у том простору имају свој атеље и припремају отварање изложбе „Ван Гог из новосадских колекција“, и кратко разговарао са њима.