Народна странка

Ковачевић о подршци телевизији Н1: Елементарна потреба за правдом

Ковачевић о подршци телевизији Н1: Елементарна потреба за правдом

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас је да је подршка иницијативи #DaSeVidiN1 елементарна људску потребу за правдом и борба за трачак светла на медијском простору у Србији.

„Изјава председнице Владе Србије Ане Брнабић да је телевизија Н1 политичка странка је комплимент“, рекао је Ковачевић за Н1.

Ковачевић је навео да би изостајање подршке телевизији Н1 било као када би човек на улици незаинтересовано прошао поред некога ко туче дете или старицу.

"Не могу да гледам мирно како се неки последњи трачци светла на овом информативном простору гасе, а да не кажем неколико речи у одбрану онога ко је угрожен", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је подсетио на сцену из документарог филма „Последња оаза“ Петра Лаловића, у којој су спас на истом деблу, бежећи од поплаве и бујице, нашли лисица и фазан.

Потпредседник Народне странке је поновио да је трпило имагинарни орган сваког народа, односно односно грађана.
"Има један имагинарни орган у сваком народу, грађана једне земље а то се зове трпило. То трпило пукне и онда лети перје. Немојте никада пренебрећи исконску потребу човека за правдом. Људско достојанство дефинише осећање правичности. Ово што се ради је неправично, ово што се ради вама, што се ради свима нама", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да ће "особа која сипа истину брзином муње у тренуцима када буде имала потребу да сипа правду рећи - пустите људе да раде".