Народна странка

Ковачевић: За Народну странку Косово и Метохија је Србија сада и заувек

Ковачевић: За Народну странку Косово и Метохија је Србија сада и заувек

Преузето са сајта Н1.

 

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас да је за Народну странку Косово и Метохија „интегрални део Србије – сада и заувек“.

„Не може се ниједан мислећи и одговорни народ одрећи места свог прарођења, одрећи места на којем су рођене најлепше српске жене и најлепше српске песме и места на којем су рођени и држава и црква и језик“, рекао је Ковачевић телевизији Н1.

Ковачевић је додао да је „став Народне странке, наравно, и да тај простор једнако припада и Албанцима који су тамо рађали своју децу и сахрањивали своје родитеље“, само што ту постоји „дистинкција између отаџбинског простора и завичајног простора“.

„Неке паметније и мудрије генерације младих Албанаца и Срба ту би требало да траже одговор“, рекао је Ковачевић.
Ковачевић је навео да Народна странка није још сигурна хоће ли изаћи на изборе.

На питање шта би требало да се промени, Ковачевић је одговорио да би требало да се промени „пре свега приступ медијима, фаворизација вође, чињеница да је вођа носилац свих листа…“.

„Ја као Синиша Ковачевић још увек бих волео да се нађе тај заједнички именитељ да бојкот опозиција изађе заједно, зато што има више ствари које нас спајају, него које нас раздвајају“, рекао је Ковачевић, и додао да је „опозиција таква каква је“.

„Ако нисте задовољни том опозицијом, правите нову, врло просто. Није тако тешко регистровати политички покрет или странку, па хајде“, рекао је Ковачевић.