Народна странка

Одржана изборна скупштина Општинског одбора Савски венац, Марко Марјановић председник

Одржана изборна скупштина Општинског одбора Савски венац, Марко Марјановић председник

Општински одбор Народне странке Савски венац одржао је изборну скупштину на којој је за председника изабран Марко Марјановић (1970), струковни менаџер и члан НУНС-а.

Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник Владимир Гајић, председник Градског одбора Народне странке Београд Урош Тешмановић, шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић и потпредседник Извршног одбора Дамир Хаџиабдић.

Марјановић је рекао да је највећи проблем у Савском венцу то што новокомпонована елита не обнавља објекте који имају историјску вредност него пушта да пропадну да би неки „бизнисмени“ из СНС-а на тим местима саградили солитере.

„Пројекат ’Београд на води’ је ругло Београда и његова сврха је првенствено прање новца стеченог илегалним радњама“, навео је Марјановић.

„Увешћемо ред у општину и зауставићемо одливање новца грађана на корупцију, а те паре ћемо уложити на добробит свих грађана“, истакао је Марјановић.

Јеремић је рекао да би Србија, ако председник Александар Вучић потпише „француско-немачки“ план за Косово и Метохију, као „награду“ добила стварање Велике Албаније, још јаче гушење слобода и демократије и ископавање литијума.

„Уз све то, за пар година уследило би и план ’Шолц-Маркон 2’ о решавању ‘отвореног питања Босне и Херцеговине’, односно о укидању аутономије Републике Српске. У међувремену, у Србији би на власти остао Вучић, који би убацио у пету брзину и газио нас још јаче него до сада, уз подршку Запада“, рекао је Јеремић.

„Против такве пропасти борићу се свом снагом и свим средствима док сам жив. Потписивање би значило да је Србија одустала од тапије на Косово и Метохију, која нам је остала упркос бомбардовању и војној капитулацији 1999. године. Та тапија није одузета чак ни војно пораженом режиму Слободана Милошевића у којем је Вучић био министар“, додао је Јеремић.

Председник Народне странке је подсетио да је Европски парламент недавно одлучио да се по убрзаној процедури издају све дозволе за стратешке материјале, међу којима је и литијум.

„Литијума на европском континенту у великој количини има на три места – у Немачкој, Чешкој и Србији. Сада би, за почетак, да копају у Србији, како би тестирали колико је све то отровно и да ли некако може да се заштити животна средина, пре него што евентуално почну да копају у Чешкој и Немачкој. Њима је за то потребан поданички режим у Србији, којег ће хвалити и давати му медаље за храброст. Вучић им је идеалан партнер за такву операцију“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је „једини начин на који би можда могло да се спречи“ потписивање „Шолц-Макроновог“ плана референдум на којем би се грађани изјаснили о том споразуму.

„Власт не би могла да покраде резултате референдума јер је ситуација јасна – против је између 85 и 90 одсто грађана“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Народна странка зато покренула акцију прикупљање потписа грађана за расписивање референдума.

Гајић је рекао да је у општини Савски венац пре 30 година успостављена прва демократска власт после 1945. године, али да је потом три деценије прошло у регресији.

„Наш циљ данас је да коначно и неповратно сменимо власт и систем који Србију гази и поништава од 1945. године. Мало људи је некада довољно да се постигну велики циљеви“, рекао је Гајић.

Тешмановић је рекао да је избор Марјановића добра корак у правцу јачања Народне странке.

„Консолидовали смо београдски одбор и развијамо општинске одборе. Тежиште наших активности у наредном периоду биће припреме за изборе који ће бити расписани ове године или најкасније следеће“, закључио је Тешмановић.