Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Вучић снижавањем цензуса игра на лакомост, али се прерачунао

Санда Рашковић Ивић: Вучић снижавањем цензуса игра на лакомост, али се прерачунао

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила изјавила данас, поводом најаве снижавања изборног цензуса за заступљеност у парламенту са пет одсто на три, да су “измене у изборном систему три месеца пред изборе незамисливе у демократским друштвима.”

„Ово ’најбољи студент права свих времена’ (Александар Вучић) сигурно зна. Зато овај његов потез, а његов је сигурно, јер се у Србији без његовог амина или идеје ништа не догађа, можемо протумачити као провоцирање опозиције.

Нарочито оне која се одлучила за бојкот или је на прагу те одлуке.“, рекла је Санда Рашковић Ивић за лист „Данас“.
Санда Рашковић Ивић је додала да Вучић и режим играју на могућу лакомост и лаковерност која би довела до међусобних сукоба у опозицији.

„Мислим да се ту прерачунао, јер најава спуштања цензуса је оголила ауторитарност режима до краја и колико видим, само ојачала и код бирача и код политичара уверење да треба бојкотовати овакве изборе на пролеће“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке оценила је да је спуштање цензуса и најава да ће се с праксом „радимо што нам је воља“ интензивно наставити.

„Зато треба бојкотовати изборе и не дати легитимитет овом режиму. Променом цензуса створио би се привид политичког плурализма и увела контролисана опозиција у Скупштину“, рекла је Санда Рашковић Ивић.