Народна странка

Савез за Србију у Лозници: Скуп успео и поред забране сала и лажи режимских медија

Савез за Србију у Лозници: Скуп успео и поред забране сала и лажи режимских медија

Због забране коришћења сала у Лозници, лидери Савеза за Србију су одржали скуп на отвореном, испред Вуковог дома културе. О степену опструкције власти говори и чињеница да су режимски медији синоћ писали да је скуп пропао и да је било свега неколико људи иако слике говоре супротно.

Лидери Савеза за Србију затражили су овог скупа да Радиотелевизија Србије, коју плаћају сви грађани, почне да обавештава јавност о ставовима и активностима опозиције, јер је објективно извештавање законска обавеза РТС-а, који, међутим, време у најгледанијим информативним емисијама посвећује готово искључиво председнику Србије Александру Вучићу и СНС-у.

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић рекла је да напредњачка власт „народу продаје имагинаријум“ са телевизија са националном фреквенцијом. „Са Вучићем и СНС-ом на власти изгубићемо не само Косово и Метохију, него и Србију, јер ће се сви слити у Београд, који ће постати град јефтине забаве. Ми смо паметан и добар народ који заслужује боље“, навела је Санда Рашковић Ивић.

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је да се мора зауставити суманута распродаја читаве земље – рудника, воде и пољопривредног земљишта, и истакао да власт новац грађана даје странцима и ради у њиховом интересу. „Морамо да ослободимо и медије. Ниједан опозициони лидер у последњих шест месеци није гостовао на телевизији са националном фреквенцијом. То није нормално“, рекао је Обрадовић.

Председник Левице Србије Борко Стефановић рекао је да режим шири страх и контролише све који мисле другачије, док ће Савез ослободити Србију и вратити правду. „Србија више неће бити земља у којој су медији касарне, него ће свако моћи да каже свој мишљење.

Успоставићемо правду и донећемо закон о пореклу имовине, именоваћемо специјалног тужиоца за високу корупцију, па ће одговарати сви који су се обогатили на грбачи народа“, истакао је Стефановић.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да сви грађани плаћају РТС, чија је законска обавеза да објективно информише грађане, а то, између осталог, значи и заступљеност опозиције у информативном програму. „Сви плаћамо јавни сервис, а непрекидно гледамо само једног човека, Александра Вучића, нема дуела, нема дебате. Не помаже ни даљински управљач, јер је Вучић непрекидно на свим телевизијама са националном фреквенцијом“, навео је Лутовац.

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да се Савез залаже да грађани у целој Србији, као у Шапцу, сами на референдуму одлучују како ће се њихов новац трошити. „Када животне теме дођу на ред, напредњаци ће се сами разбежати, јер су неспособни да ураде било шта у интересу грађана. Вучић не може да заустави живот у Србији“, рекао је Зеленовић.

Председник Покрета за Преокрет Јанко Веселиновић истакао је да је РТС окупиран и да Савез за Србију тражи 30 минута недељно у информативном програму јавног сервиса, што је нешто више од четири минута дневно. „Хоћемо да у та четири минута питамо Вучића зашто је преварио труднице, зашто лаже пензионере, којима није вратио отете пензије, зашто пљачка пензионере најскупљим дизелом у Европи“, рекао је Веселиновић.