Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Велики изазови пред Србијом, власт да не прави непријатеље од опозиције

Санда Рашковић Ивић: Велики изазови пред Србијом, власт да не прави непријатеље од опозиције

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да ће се влада и председник Србије Александар Вучић у наредном периоду суочити са три велика изазова – односом према санкцијама Русији, обезбеђивањем енергетске и прехрамбене сигурности и држањем инфлације под контролом, те да би у тој ситуацији било „лековито да режим престане да од опозиције прави непријатеље“.  

„Било би добро да се отворе сви медији и да се о важним темама дискутује не само у парламенту него и у медијима. Надам се томе, али не очекујем да ће се то догодити, јер су за то имали десет година, а нису урадили“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.  

Санда Рашковић Ивић је навела да је јучерашњи Вучићев говор приликом полагања заклетве био „ред обећања, ред самохвале, ред самосажаљења, па потом благо застрашивање и давање великих обећања и бусање у национална прса“.

„Најјачи утисак ми је оставило његово инсистирање на европском путу Србије, што је било намењено Западу, као и разматрање санкција Русији“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је навела да „до сада нисмо чули ниједан аргумент због којег би требало увести санкције Русији“, и додала да би о томе требало да се дискутује у парламенту, где би власт требало да јавно предочи последице увођења и неувођења санкција.

На питање да ли је „савез Јеремић-Ђилас готов или се може очекивати помирење“, Санда Рашковић Ивић је одговорила да Народна странка сматра да је у овом тренутку „потпуно ирелевантно и грађанима неинтересантно с ким ми можемо, а с ким не можемо“.

„У Скупштини Србије имаћемо посланички клуб од 12 посланика и представљаћемо свој програм, а када избори буду расписани, тада ћемо одлучити у односу на потребе грађана и програме. Искључујемо могућност сарадње Народне странке са странкама које су сарађивале или сарађују са режимом“, закључила је Санда Рашковић Ивић.