Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Скандалозан изостанак реакције Минситарства здравља на интервју у Информеру

Санда Рашковић Ивић: Скандалозан изостанак реакције Минситарства здравља на интервју у Информеру

Посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је скандалозан изостанак „реакција Министарства здравља и катедри за психијатрију и психологију на ужасан интервју“ са осуђеним силоватељем Игором Милошевићем, који је објављен у листу „Информер“.

„Интервју је опасан по друштво и ментално здравље на две равни. Једна раван је рана ретрауматизација жртава и јасно је шта за њих значи када такав тип даје инструкције како да се жртве понашају у току силовања“, рекла је Санда Рашковић Ивић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

„Друга раван је код људи који инклинирају патолошким стањима и балансирају на ивици ножа, а ово је најбољи начин да се тим људима каже да је то пут да се дође до насловних страна. Свако ко је егзибициониста и патолошки тип ће бити мотивисан да следи такав пут“, додала је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је истакла да је у тај случај требало да се укључе и Министарство за социјална питања, Министарство кутуре и информисања, полиција и тужилаштво.  

„Као психијатар сматрам да су озбиљно заказале институције система, нарочито оне које се баве менталним здрављем“, рекла је Санда Рашковић Ивић.