Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Опозиција у бојкоту на свим нивоима

Санда Рашковић Ивић: Опозиција у бојкоту на свим нивоима

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да се „права опозиција“, окупљена око Савеза за Србију, одлучила на бојкот избора на свим нивоима да би се „ствари оголиле“ и јер неће да учествује у „замлаћивању Србије“.

„Представници ЕУ су, због непостојања могућности да у Србији буду одржани фер и демократски избори, дошли како би покушали неку врсту посредовања. Хвала им на томе, али нажалост нису успели. Режим је максимално заоштрио репресију, и спустио цензус на три одсто да би направио дириговану опозицију“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Нова С.

Санда Рашковић Ивић навела је, поводом нове методологије проширења Европске уније, да није суштина у начину преговора, него у томе што власт у Београду не чини ништа како би Србија постала демократска држава уређена по европским стандардима.

„И по старом и по новом систему нагласак је на владавини права, функционисању демократских институција и економском развоју у процесу приступања. Шта смо урадили на владавини права? Ми смо у тој области бескрајно танки, погледајте случај ’Крушик’ – узбуњивач је завршио у затвору уместо стварно одговорних, причу о тетки министра одбране Александра Вулина“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је додала да се „ништа неће догодити“ на унапређењу владавине права, јер су невидљиви они који би требало да штите институције, попут републичке тужитељке Загорке Доловац.

„Немамо ни слободу медија, погледајте како изгледају телевизије са националном фреквенцијом, погледајте и економски развој. Прича о економском напретку је потпуно лажна, јер добра економија захтева и добру пољопривреду и индустрију, али и заштиту радничких права и домаћих произвођача и предузетника, што у Србији не постоји“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је оценила да постоји могућност да Србија буде враћена назад у преговорима са ЕУ после посета мисија уније за утврђивање стања и чињеница.

„Њима је већ врло добро познато стање на терену, јер смо пре пар месеци од Европске комисије добили дијагнозу да је Србија заробљена држава, када су сагледавани демократски процеси, владавина права, функционисање демократских институција и слобода медија“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је додала да државе источне Европе које су приступале ЕУ нису имале аутократске режиме какав је на власти у Србији, и додала да се са таквим режимом не може спровести ни најдобронамернија понуда.