Народна странка

Рашковић Ивић: Да ли је Ђилас тројански коњ Вучића – веома је важно утврдити аутентичност документа

Рашковић Ивић: Да ли је Ђилас тројански коњ Вучића – веома је важно утврдити аутентичност документа

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас је да је „веома важно да се види о чему је реч“ у вези са документом који је дошао из ЕУ у којем се наводи да постоје индиције о „закулисној сарадњи председника ССП-а Драгана Ђиласа са председником Србије СНС-а и улози Ђиласа као тројанског коња који изазива раздор међу опозиционим странкама и већ неко време их слаби“.

„Требало би видети колико је тај документ аутентичан. Потпредседница ССП-а Мариника Тепић је недавно рекла да ССП неће сарађивати са СНС-ом и надам се да ће тако и остати“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Нова С.

Санда Рашковић Ивић је истакла да је Ђилас је „разговором са Вучићем испалио хитац у поверење бирача и поверење међу опозиционим странкама“.

„Народна странка ће сарађивати са свима који доказано не сарађују са режимом“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Лист „Данас“ објавио је јуче да се у анализи еворпских обавештајних служби наводи да „обавештајне информације показују да постоје индиције о закулисној сарадњи са Вучиц́ем и Ђиласовој улози тројанског коња који изазива раздор међу опозиционим странкама и вец́ неко време их слаби“.

Санда Рашковић Ивић је навела да би о увођењу санкција против Русије требало да буде отворена расправа у Скупштини Србије и да власт јавности и посланицима „представи последице и увођења и неувођења санкција“.

„Када добијемо све параметре, требало би да водимо рачина о томе да је Русија наш велики савезник око наша два кључна национална питања, Косова и Метохије и Републике Српске, као и да је да је цена гаса која је постигнута доста добра“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

На питање које ће последице Србија трпети ако не уведе санкције, Санда Рашковић Ивић је одговорила да ако у том случају ЕУ уведе санкције против Србије то била примена силе.

„Ако ЕУ уведе санкције Србији, онда то значи да ЕУ није стало до вредности, него да јој је стало само до геополитике. Питање вредности, као што су слобода медија, независно судство, требало би да буду на првом месту, а не да се крене од геполитичког питања, односно санкција Русији“, рекла је Санда Рашковић Ивић.   

Упитана „да ли негде може да разуме да су за ЕУ тренутно највећи проблем" санкције, Санда Рашковић Ивић је одговорила да „њима јесте, али нама није“.

„Ми не живимо у Бриселу, него у Србији. Живимо у Европи, али нисмо још у ЕУ. Далеко смо ми од ЕУ. Ко ће примити овакву државу са оволиким степеном корупције“, упитала је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је оценила да Вучић „одуговлачи, купује време и жели да максимално развуче“ формирање Владе Србије како би имао што више времена за крајњу одлуку о санкцијама против Русије.

„Мислим да пре септембра неће бити владе, а да је избор владе крајем јула ’обећање лудом радовање’“, закључила је Санда Рашковић Ивић.