Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Вратићемо пензије које је Вучић опљачкао без калауза и чарапе на глави

Санда Рашковић Ивић: Вратићемо пензије које је Вучић опљачкао без калауза и чарапе на глави

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да ће, када та странка преузме одговорност за вођење државе, пензионерима бити враћене пензије које им је председник Србије Александар Вучић „без калауза и чарапе на глави“ отео са банковних рачуна.

„Народна странка даје реч да ће до динара вратити отето пензионерима или њиховим наследницима, пошто је у међувремену умрло 50.000 пензионера. Вучић 2013. године обећавао да нико неће смети да дира пензије, али да је већ следеће године кренуо у пљачку и отимачину. Ушао је у сваки банковни рачун пензионера који је примао више од 25.000 динара“, рекла је Санда Рашковић Ивић на конференцији за новинаре.

Санда Рашковић Ивић је најавила да ће Народна странка од сутра у Београду и целој Србији покренути акцију "Вратићемо отете пензије, ми држимо реч“.  

Потпредседница Народне странке је истакла да је смањење пензија од 2014. године до 2018. године била „пљачка века, отимачина без преседана, противуставна и противзаконита".

„Нећемо чекати да људи траже правду по европским судовима, троше тамо време и енергију. Пензије су у свакој нормалној земљи недодирљиве“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Функционер Народне странке Борислав Боровић рекао је да су пензионери оштећени за 840 милиона евра, кроз смањење пензија и избегавања да се, по закону, оне двапут годишње усклађују са порастом плата.

Боровић је подсетио да је држава у те четири године дала 200 милиона евра Ер Србији, пропалој фирми, за Београд на води две милијарде, а Србијагасу је отписано 1,2 милијарде евра дугова, а да пензионери нису постављали менаџмент тамо.

„Предложићемо да дуг пензионерима буде јавни дуг“, рекао је Боровић, који је оптужио Уставни суд да је постао саучесник пљачке пензионера одбијањем да расправља о иницијативи за заштиту уставности одлуке Владе.