Народна странка

Народна странка Шабац: Напредњаци нервозни јер не могу на силу да узму власт у граду

Народна странка Шабац: Напредњаци нервозни јер не могу на силу да узму власт у граду

Свакога дана сведоци смо све веће панике и све тежег и озбиљнијег кршења правних, моралних и цивилизацијиских норми од стране представника Српске напредне странке, организације која себе сматра државом, и која је себе поистоветила са државом.

Народна странка сматра да је потпуно неприхватљиво, срамотно и супротно свим тековинама цивилизације оно што су представници СНС-а јавно изговарали и писали протекле недеље у коментарима на једну пресуду Основног суда у Шапцу. Изјавама на  конференцији за новинаре овим поводом, они су директно покушали да се мешају у рад судских органа, нарушавајући независност судства, један од основних постулата модерних држава, угрожавајући, зарад страначких циљева, правни поредак и углед Републике Србије.

Оваквим поступањем се угрожава независност и непристрасност судства, истовремено подстиче неповерење у судску власт, крши претпоставка невиности гарантована Уставом, законима и међународним конвенцијама, и позивају грађани на непоштовање донетих судских одлука.

На ово је припаднике СНС, странке која је умислила да је држава, упозорило и Друштво судија Србија. Одговор локалног одбора СНС-а на ставове Друштва судија Србије је сраман, неодговоран и пун квалификација  које не заслужују ни коментар.

Све ово показује нервозу локалног одбора СНС-а због њихове немогућности да силом и противно одлуци грађана преузму власт у Шапцу. Показује ово и њихову свест о скором слому политике и странке којој припадају и на нивоу државе. Али показује и да су лични интереси једина политика ове групе људи и да су у својој борби за власт спремни да руше све друштвене, моралне и правне норме.

Градски одбор Народне странке у Шапцу подсећа све актере на политичкој сцени да се власт осваја на изборима, гласовима бирача, носилаца суверености, коју они преносе својим изабраним представницима да у њихово име и за њихву добробит врше јавна овлашћења.  Зато добијање поверења грађана јесте једини легалан и легитиман начин доласка на власт. Сви остали су неморални, незаконити и неприхватљиви. 

Позивамо све грађане Мачве, Поцерине, Посавине и Шапца да заједно градимо наш град, да бранимо своју изборну вољу, своје наслеђе, традицију, право да бирамо и будемо бирани, да сами одлучујемо о свом новцу и судбини свог града. Јер Шабац заиста јесте први град Србије.

Народна странка - Градски одбор Шабац