Народна странка

Народна странка подржала апел Скупштине слободне Србије

Народна странка подржала апел Скупштине слободне Србије

Председништво Народне странке једногласно је подржало на данашњој седници апел Скупштине слободне Србије да опозиција у преговорима са влашћу о изборним условима уз посредовање ЕУ наступи са два преговарача и јединственом платформом, саопштила је данас Народна странка.

„Народна странка се од почетка залагала да сви који су одржали реч дату грађанима и бојкотовали лажне изборе 21. јуна 2020. године у преговорима буду заједнички представљени са највише два преговарача неспорне стручности и кредибилитета. Активно смо сарађивали и учествовали у изради преговарачке платформе са Скупштином слободне Србије и Српским покретом Двери, уз подршку наших партнера из Удружене опозиције Србије“, наводи се у саопштењу Народне странке.

Народна странка позвала је „све оне који неће да играју режимску игру” на хитан договор о именима двојице преговарача који би у дијалогу заступали јединствену платформу, и истакла да они не морају бити из њених редова.

„Времена је све мање, а режиму одговара одуговлачење процеса, јер му циљ није да заиста обезбеди услове за слободне изборе, већ да од дијалога направи ријалити и козачку скупштину“, навела је Народна странка.