Народна странка

Пожаревац: Основан Градски одбор Народне странке

Пожаревац: Основан Градски одбор Народне странке

У Пожаревцу је основан Градски одбор Народне странке. За председника одбора изабран је приватни предузетник Ненад Илић, а за потпредседника Зоран Добросављевић. Седници су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, председник и потпредседник Извршног одбора Владимир Добросављевић и Ненад Милојичић, као и потпредседник Народне странке Здравко Понош.

Јеремић je на скупу рекао да се интензивно воде разговори о формирању опозиционог савеза и да ће Народна странка бити његов темељ, као једина политичка организација која се шири и бележи сталан раст подршке грађана у целој Србији.

„Залажемо се за заједнички наступ свих који желе промену ове погубне власти. Пружамо руку свима - и са леве и са десне стране. Најважнији услов за улазак у будући савез је да нема сарадње са режимом у било ком облику. Ту не сме бити калкулација и компромиса“, навео је Јеремић.

Јеремић је рекао да је председник Србије Александар Вучић уплашен јер је пред њим „жаба косовске издаје коју је неком споља обећао да ће прогутати“ приликом доласка на власт.

„Рачун сада долази на наплату. Режим ће у наредним месецима покушати да представи потпис који ће омогућити Приштини столицу у УН као једини начин да се избегну рат, крвопролиће и несрећа. Ништа није даље од истине - Србији не прете никакви сукоби нити санкције ако не омогући Косову чланство у УН, али ће казна доћи Александру Вучићу зато што није испунио обећање“, додао је Јеремић.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, навео је да би потписивање таквог споразума Вучића учинило “наркоманским зависником” од западне подршке, коју би после таквог чина морао да прима унедоглед, а плаћао би је даљом предајом српских националних интереса – почевши од развлашћивања Републике Српске у оквиру БиХ.

„Народна странка ће предводити отпор таквој политици и опозициони блок који ће стати на пут погубној напредњачкој власти. Нећемо дозволити да он своје личне рачуне и договоре са било ким из иностранства плаћа виталним српским националним интересима, а нарочито не Косовом и Метохијом“, рекао је Јеремић.

„Пустимо ли Вучића да још дубље огрезне у издају и криминал, хулигани ће постати председници општина, директори државних фирми, министри у Влади Србије, посланици. То не смемо дозволити“, навео је Јеремић.

Понош: Прозрели смо напредњачко шибицарење, зато нас нападају

Потпредседник Народне странке Здравко Понош рекао је да је Народна странка мета напада режима јер је за седам месеци од оснивања постала најјача опозициона странка у Србији и због јавног указивања на намеру власти да преда Косово.

„Власт шибицарском методом покушава да се одрекне Косова, мисле да ми нећемо видети где је куглица и да ће је ставити у рукав и предати Тачију. Ми то видимо и он зна да ми видимо и указујемо како ради и шта ради. Да би нас у завршници спречио да будемо довољно гласни и  да указујемо грађанима шта се догађа, одлучио је да нас напада на платформи која је потпуно неодржива“, рекао је Понош.

Понош је навео да је Народна странка и после напада наставила да указује на намеру Вучића да преда Косово.

Потпредседник Народне странке је оценио да ће власт током лета покушати да сузи слободу изражавања на интернету.

„Шта ћемо ми да радимо у тој ситуацији? Исто што и до сада, пре свега да их збуњујемо и да се понашамо као да нам није ништа док нас ударају. И није нам ништа, јер то није први пут да се ово догађа“, рекао је Понош.

Понош је навео да су партијске перјанице СНС-а последњих дана у мисији шарма у којој убеђују своје људе да је то што власт ради са Косовом заправо победа, али да то није довољно, него да грађани са којима разговарају морају да убеде своје комшије да не би било добро да излазе на улице због тога, јер је Вучић човек који спасава Косово.

„Ми морамо, поред тога што смо свесни да је то издаја, да објашњавамо комшијама и члановима СНС-а како ће их сутра бити срамота због тога и да је крајње време да се извлаче из те кавге. Није касно још увек. У животу се разликујемо по томе да ли више радимо оно што морамо или оно што желимо“, рекао је Понош.  

Добросављевић: Није нам противник ни Турска ни Аустроугарска, тек један Вучић

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић рекао је да је Градски одбор Народне странке Пожаревац први одбор основан у Браничевском округу, где никада није било лако супротставити се власти, још од успостављања вишестраначког система 1990. године.

„Овде су људи посебног кова и честитам вам на томе. Ви сте у странци која једина расте у Србији и постаје стожер опозиције и гарантује да постоји алтернатива садашњем режиму“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је рекао да борба за слободу никада није била лака, док је увек било лако пристајати на компромисе и да се преживи за шаку брашна.

„Ми нисмо за џабе потомци свих наших дедова који су градили ову земљу и ову нацију. Имамо много лакши посао од њих, нити имамо Аустроугарску нити Турску, имамо само једног Александра Вучића пред собом кога треба да променимо. Није то толико тежак посао“, истакао је Добросављевић.

Ненад Илић: Мењаћемо Пожаревац, решаваћемо проблеме

Новоизаврани председник Градског одбора Народне странке Пожаревац Ненад Илић рекао је да се нада да ће странка у том граду успети да окупи што више људи који подржавају њену политику Народне.

„Почећемо да мењамо Пожаревац, у којем постоје многи проблеми, од којих су највећи корупција и партијско запошљавање. Понудићемо конкретна решења за проблеме, а нећемо давати лажна обећања, навео је Илић.

„Човек се недавно удавио у лифту зграде у подруму због поплаве због јаке кише, јер неко није укључио пумпу. Како је то могуће? Неко Мора да одговара и ми ћемо успоставити систем у којем се неће догађати тако трагични пропусти“, рекао је Илић.