Народна странка

Убиство Оливера Ивановића неће бити заборављено

Убиство Оливера Ивановића неће бити заборављено

Данас се навршава два месеца од свирепог политичког убиства Оливера Ивановића. Владајући режим не само да не чини ништа да се разоткрију налогодавци и извршиоци убиства и да се грађани Косовске Митровице ослободе страха од мафијашког терора, већ чини управо све што може да се у јавности заборави све што је везано за Оливера Ивановића. 

Народна странка тражи од надлежних у полицији и тужилаштву Републике Србије да пруже одговоре грађанима Србије ко је наредио и извршио ово кукавичко и подмукло убиство или да отворено признају да су неспособни да то питање реше. Чињеница је да све више мафијашких убистава на улицама Београда, Новог Сада и широм Србије говори у прилог томе да ће услови живота на северу Косова, где не постоје ни институције Србије нити тзв. Републике Косова већ једино постоји закон мафије, бити свакодневица на територији остатка Србије.

Народна странка позива председника Александра Вучића да појасни своју изјаву да зна да је Милан Радојичић био у свађи са Оливером Ивановићем од 2000. године и да каже одакле му таква сазнања. Да ли је тај податак можда сазнао од двојице полицајаца који су били ухапшени због прикривања доказа са места убиства или му је то сазнање пренео Марко Ђурић који је са Радојичићем отварао шампањац због победе Српске листе у изборима у којима је Оливер Ивановић од стране његове власти називан „издајником српског народа“? Можда му је то сазнање пренео коалициони партнер Српске напредне странке Рамуш Харадинај који је са Миланом Радојичићем договарао коалицију?

Свака врста помоћи од председника Републике Србије би истражним органима Србије била од помоћи па га Народна странка позива да се посвети том питању, иако тих истражних органа више нема на Косову захваљујући највише Српској напредној странци.