Народна странка

Оџаци: Основан општински одбор Народне странке

Оџаци: Основан општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Општински одбор Оџаци. Оснивачка скупштина изабрала је Николу Бланушу за председника одбора, а за потпредседнике су изабрани Младен Спасић, Владимир Валент и Добрислав Белић. Изабрано је и осам чланова одбора. Скупу су присуствовали и председник Градског одбора Народне странке Нови Сад Борислав Новаковић и потпредседник Извршног одбора Владимир Вуковић.

Гости на оснивачкој скупштини били су представници Демократске странке и Доста је било, са којима Народна странка сарађује у Оџацима.

Новаковић је истакао да чланови Народне странке у наредном периоду морају да развијају три особине – страст, храброст и солидарност.

„Честитам вам на храбрости јер сте се учланили у Народну странку. Није данас лако бити у опозицији. Народна странка се мора понашати као породица и сви морамо да помогнемо када неко од нас доживи непријатност само зато што је члан странке. Опстаћемо само ако будемо солидарни и ако се међусобно будемо помагали“, рекао је Новаковић.

Новаковић је подсетио на привођење чланова Народне странке у Врбасу, који су желели да спрече илегално рушење баште Огњена Вујичића, који је изложен притисцима због свог политичког ангажмана у Народној странци.

„Три су закључка из Врбаса, где је власт показала како ће се понашати – први је да ће појачати репресију, која ће бити масовнија и масивнија, други је да ће кажњавати и покушати да кињи и загорча живот свима који другачије мисле, а трећи је да је напредњачки режим подесио нишанске справе тако да може у главу да анализира свакога ко је активан у опозицији“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да је Народна странка у Врбасу показала како ће се бранити и да неће устукнути под притисцима.

Новаковић је позвао чланове Народне странке да буду спремни за изборе, јер председник Србије Александар Вучић изборе користи као технику владања.

„Вучић кроз честе изборне кампање држи страначку машинерију загрејаном. Избори се могу догодити врло брзо, ако Вучић изда Косово и Метохију и да му независност“, рекао је Новаковић.

Вуковић је навео да је Народна странка после само годину дана од оснивања основала више од 100 одбора широм Србије и да је успешно пребродила почетне потешкоће.

Потпредседник Извршног одбора је истакао да ће Народна странка показати грађанима да је могуће часно бавити се политиком.
„Показаћемо ново политичко поштење које још није виђено“, навео је Вуковић.

Блануша је рекао да је најважнији циљ Народне странке у Оџацима да укључи квалитетне људе у заједничку борбу против локалне напредњачке власти, која је уништила то место.

„На власти су најгори, а ван политике су вредни и квалитетни људи, које ћемо ми окупити и са њима успети да победимо СНС“, рекао је Блануша.