Народна странка

Народна странка: Закон о водама легализује корупцију и неограничену пљачку

Народна странка: Закон о водама легализује корупцију и неограничену пљачку

Народна странка саопштила је данас да Влада Србије намерава да изменама Закона о водама „легализује корупцију и омогући неограничену легалну пљачку“ кроз предавање водног земљишта повлашћеним фирмама блиским државном врху.

„Измене спорног члана 3 омогућавају власти да водно земљиште, које је у јавној својини, директном погодбом у закуп преда коме год жели, што ће омогућити неспутану и бескрупулозну пљачку“, наводи се у саопштењу Одбора Народне странке за заштиту животне средине.

„Фирме блиске врху режима тако ће без јавног надметања добити водно земљиште на управљање и легално ће уништити заштићена подручја зарад огромног богаћења неколико људи“, додаје се у саопштењу.

Народна странка је истакла да је пример за такву „сумануту алавост власти на новац“ најава изградње великог стамбеног насеља на водоизворишту у Макишу, које ће угрозити животну средину и снабдевање грађана водом, а неколицини људи ће донети стотине милиона евра профита.

„СНС је својим бројним аферама и буразерским комбинацијама доказала да нема еколошку политику, већ политику уништавања животне средине, чија је окосница богаћење људи у врху режима и њима блиских бизнисмена“, наводи се у саопштењу Одбора Народне странке за заштиту животне средине.