Народна странка

Казнити СНС хулигане који су напали грађане у Новом Саду

Казнити СНС хулигане који су напали грађане у Новом Саду

Удружена опозиција коју чине новосадске организације Народне странке, Странке слободе и правде, Демократске странке, Покрета слободних грађана и Покрета за преокрет захтева од тужилаштва и Полицијске управе у Новом Саду да обавесте грађане Новог Сада и целокупну јавност да ли је покренута истрага против групе мушкараца која је напала учеснике грађанског протеста на Мосту слободе претходне суботе.

Бројни сведоци и видео снимци могу потврдити да су чланови те групе тукли учеснике протеста, да су бацали каменице на окупљене грађане и да су очигледно смишљено провоцирали у свом покушају да изазову тежи инцидент.

Према свим расположивим чињеницама, ту групу је предводио Марко Босанац звани Боске, један од најближих сарадника и пријатеља новосадског градоначелника Милоша Вучевића и кум на страначким славама Српске напредне странке.

Удружена новосадска опозиција наглашава да је Вучевићев сарадник Боске, који преко своје приватне фирме извлачи милионе евра из градског буџета и јавних предузећа, у суботу починио више кривичних дела насилничког понашања за која су државни органи у обавези да по службеној дужности покрену кривичне поступке.

Уколико то не ураде, кривичне пријаве ће поднети опозиционе политичке странке како би и на тај начин заштитили закон и мирне грађане који оправдано протестују против пљачке и распродаје земље од стране режима Александра Вучића.

Обавеза демократских политичких организација је да своје ресурсе ставе у службу грађана који трпе репресију и терор владајућег режима.

Као коловођи групе која је напала учеснике јавног скупа, Марку Босанцу, званом Боске, по закону следује казна затвора од три до 12 година, а сви који га буду штитили од закона - почев од његовог покровитеља Милоша Вучевића, преко криминализованих делова полиције, до појединаца у тужилаштву - такође ће одговарати пред судом.

Нико нема право да насрће на грађане који бране свој град и земљу од узурпатора и спреге политичких властодржаца и организованог криминала.

Зато ће политичке организације које чине удружену опозицију искористити сва правна и остала средства која им стоје на располагању како би заштитили учеснике протеста и све грађане Новог Сада од Вучевић уличних фаланги и корумпиране полиције и тужилаца.


Народна странка
Странка слободе и правде
Демократска странка
Покрет слободних грађана
Покрет за преокрет