Народна странка

Нови Сад: Основан Градски одбор Народне странке

Нови Сад: Основан Градски одбор Народне странке

Народна странка основала је Градски одбор Нови Сад. Оснивачка скупштина одбора изабрала је Борислава Новаковића за првог председника, а за потпредседнике Немању Кнежевића, Снежану Добрић и Предрага Свилара.

Скупштини, одржаној у Дому синдиката у Новом Саду, присуствовали су председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседници Синиша Ковачевић, Никола Јовановић и Светозар Чиплић, председник Извршног одбора Владимир Добросављевић, генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић, као и потпредседници Извршног одбора Никола Лазић, Лазар Ђуровић, Владимир Вуковић и Ненад Милојичић.

Гости на оснивачкој скупштини били су бивши председник Владе Војводине Бојан Пајтић, председник Демократске заједнице војвођанских Мађара Арон Чонга, председавајући Савеза за Србију и председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић и редитељка Јелена Беба Балашевић.

Јеремић је рекао да је Нови Сад „друго најзначајније“ упориште Народне странке.

„Ово је крај почетка Народне странке у Новом Саду, али ово је и почетак краја безочне и корумпиране власти породице Вучић и њима блиских елитних криминалаца. У Новом Саду ће се то догодити можда и пре него у неким другим градовима Србије, јер је овде пружен највећи, најхрабрији, најречитији и најдостојанственији отпор режиму. Стога мој дубоки наклон и дубока захвалност Бори Новаковићу“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да се агресија режима појачава и да се то јасно показало приликом недавног привођења Новаковића и седам чланова Народне странке у Врбасу, као и приликом примитивног вербалног напада режимских активиста на Новаковића у центру Новог Сада.

Председник Народне странке је рекао да је потпуно обједињавање опозиције неопходан предуслов за смењивање власти и да је то први корак који би требало предузети како би се створила критична маса људи који су за промену напредњачког режима.

„Последње је време да се уозбиљимо и оставимо појединачне интересе по страни у политичком деловању. Има наших пријатеља који деле уверење да Србија не иде у добром правцу а нису у Савезу за Србију. Надам се да ће у наредним недељама и месецима код свих сазрети идеја да нам је потребно потпуно јединство како би се створила критична маса и кредибилна алтернатива власти“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом преговора о Косову и Метохији, истакао да се председнику Србије Александру Вучићу не сме дозволити да постигне договор који би подразумевао „разграничење“ и пуноправно чланство Приштине у УН.

„Ако дозволимо режиму да постигне споразум о прецртавању граница Србије и чланству самопроглашеног Косова у УН, онда ће Вучић успоставити однос са значајним делом међународне заједнице који ће потпуно онемогућити да Србија буде демократски уређена земља и трговинско чвориште југоисточне Европе. Уз њихову прећутну сагласност, бићемо проклета авлија, односно тампон зона Европе за избеглице са Блиског истока“, рекао је Јеремић.

„Уђемо ли у погубни танго препуштања једног по једног државног и националног интереса, овде ће се светло угасити и почеће да нам свакодневица буду много горе ствари од Савамале, рушења СПЕНС-а, градње кафане на врху Копаоника – тада ће криминалци имати много активнију улогу“, навео је Јеремић.

Новаковић је рекао да ће Нови Сад имати будућност када напредњаци постану прошлост, и истакао да ће Народна странка преузети одговорност да се то и догоди.  

„Изградићемо нове мостове и развијати сремску страну Новог Сада, која је много атрактивнија од бачке стране. Морамо наставити улагање у ИТ сектор у којем Нови Сад предњачи. Наш град мора поново постати културни центар, јер нема слободног града ако нема слободног духа", рекао је Новаковић.

Ковачевић је навео да народ у Србији нестаје и да се не сме дозволити мањини најгорих у целом народу да влада ћутљивом већином.

"Нестаје нас, сви смо суочени с тим проблемом - Срби, Русини, Мађари... Ускоро ће омладинска репрезентација Србије играти фудбал са репрезентацијом Хрватске, то ће бити фудбалери до 50 година. Доћи ће и четири аутобуса њихових родитеља из дома за старе, уместо сендвича даће им кромпир пире, јер не могу да жваћу сендвиче. Утакмица ће у полувремену бити прекинута због ицрпљености играча. Притом ће од брига оседели и помало проћелави председник одржати пламени говор у којем ће рећи да ће свих 4.672 становника Србије већ за две године живети боље", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је упитао да ли је идеал земља у којој странцима припада све осим неба и дечијих темена и у којој се за плату од 220 евра на ногама и у пеленама мотају каблови.

„Морамо им рећи одлучно не – доста је, рођаци! Пијани возач, који није возио никада раније, вози нашу децу на екскурзију. Овако више не може. Изградили су чврсту кулу на глибавом темељу, на мехуру од сапунице“, рекао је Ковачевић.

Чиплић је истакао да је Народна странка снажна јер је чине непоткупљиви људи, који се нису окупили због новца, него због слободе.

„Народна странка има и комунални капацитет – да пацолики карактери који су заузели државне институције и размилели се по нашим животима буду враћени у канализацију, одакле и потичу. Наш последњи задатак, после реконструкције институција, биће да отворе на канализацији добро забетонирамо да они више никада не угледају светлост дана“, рекао је Чиплић.