Народна странка

Јовановић: Трећина Београђана без канализације, њихови проблеми су важнији од националног стадиона

Јовановић: Трећина Београђана без канализације, њихови проблеми су важнији од националног стадиона

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да би уместо градње националног стадиона у престоници требало завршити канализациону и водоводну мрежу у целом граду, јер је срамота да у Београду 560.000 људи нема канализацију, што је равно укупном броју становника Новог Сада и Ниша заједно.

„Градска власт је 2015. године обећала да ће до 2025. године свако домаћинство на територији Београда имати прикључак за пијаћу воду и канализацију, а заменик градоначелника Горан Весић је недавно тај рок померио за четири године, до 2029. године, чиме је признао да у међувремену није урађено апсолутно ништа“, рекао је Јовановић новинарима у Малом Мокром Лугу, у општини Звездара, где се нерегулисана фекална канализација излива ка ауто-путу.

Јовановић је Весићу поручио да главни град Србије није само „Београд на води“, него и сва насеља у којима грађани немају елементарне услове за живот, међу којима је и 20 одсто становника у централном делу града.

„Због људи попут Весића и лажних обећања која дају само уочи избора, грађани више не верују у политику и то мора да се промени“, рекао је Јовановић.