Народна странка

Јовановић: Зорана Михајловић омогућила увоз камиона и аутобуса који највише загађују

Јовановић: Зорана Михајловић омогућила увоз камиона и аутобуса који највише загађују

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је министарка саобраћаја Зорана Михајловић „у потаји, током новогодишњих празника” изменила правилник којим је опет продужена могућност увоза нових камиона и аутобуса са „евро 5“ моторима са високом емисијом издувних гасова.

„Тиме  је додатно отежала велики проблем загађења у Србији, зарад интереса увозничког лобија који је у директној вези са њеним окружењем. Грађани Србије ће зато због нечијих провизија опет плаћати цену не само животним стандардом, него и здрављем“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да је Зорана Михајловић потписала измене Правилника о моторним и прикључним возилима, којима је омогућен увоз на још две године нових камиона и аутобуса са „евро 5“ моторима.  

„Увоз таквих камиона и аутобуса, који емитују неупоредиво виши ниво штетних честица и гасова него што дозвољавају европски и регионални стандарди, забрањен је у свим државама окружења, укључујући Босну и Херцеговину, Црну Гору, Северну Македонију и Албанију, а дозвољен је само у Србији", навео је Јовановић.