Народна странка

Јовановић: Весић не зна шта говори, тврди да је прошле године изграђено осам пута више него 2018.

Јовановић: Весић не зна шта говори, тврди да је прошле године изграђено осам пута више него 2018.

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је заменик градоначелника Горан Весић грубо обмануо јавност и увредио интелигенцију грађана тврдњом да је у Београду у прошлој години изграђено 5,5 милиона квадратних метара.

„Да би Весићева тврдња била тачна, број изграђених квадрата би у 2019. години морао да буде чак осам пута већи него 2018. године, што не само да је немогуће, већ указује на грубо непознавање основних параметара у вези са градом“, навео је Јовановић.

Шеф одборничке групе СЗС је објаснио да је, према званичним подацима Републичког завода за статистику, у Београду у 2018. години изграђено 699.940 квадратних метара стамбеног и пословног простора, што је мање него 2013. године и мање него 2012. и 2011. године.

„Весићев број од 5,5 милиона квадрата био би једнак тврдњи да је у Београду само у 2019. години изграђено 70.000 станова просечне површине 80 квадратних метара, што би представљало инвестицију од најмање четири милијарде евра“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да је планирано да у „Београду на води“ буде изграђено укупно 1,8 милиона квадратних метара, што значи да Весић тврди да је само у 2019. године изграђено колико и готово четири цела „Београда на води“.

„Весић као да не зна шта говори и изгледа да је заратио са здравим разумом“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да је само од почетка 2020. године ово „већ друга груба лаж Горана Весића“, након изјаве заменика градоначелника да је Београд рекордер по броју људи који су дочекали Нову годину на централном тргу.