Народна странка

Јовановић: Где је нестало 314 милиона динара за кишну канализацију?

Јовановић: Где је нестало 314 милиона динара за кишну канализацију?

Одборничка група „Савез за Србију“ најоштрије осуђује неодговорност и неспособност градске власти у Београду  и захтева хитне оставке градоначелника Зорана Радојичића и његовог заменика Горана Весића због колапса Београда услед падавина, изјавио је данас шеф те одборничке групе  и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

„Радојичић и Весић ноћас нису наредили стално заседање Штаба за ванредне ситуације, нити предузели иједну ванредну меру за отклањање колапса у који је престоница упала током јучерашњег дана“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је истакао да је Радојичић у часовима у којима су Земун, Нови Београд, Палилула и многи други делови града били буквално потопљени Београђане удостојио само једним саопштењем, у којем је навео да би они „требало да затворе прозоре“.

„Питамо Радојичића и Весића - где је потрошено чак 314 милиона динара који су у 2018. години били опредељени за одржавање кишне канализације? Како је могуће да она не ради, односно да није оспособљена чак ни седам дана од првих већих падавина у престоници? Да ли је могуће да је једина мера коју је власт донела савет грађанима ’да затворе прозоре’“, упитао је Јовановић.

Јовановић је подсетио да је Весић „у четвртак рекао да таква киша пада једном у 100 година и да град добро функционише у таквим условима“.

„Срамно је да поплављена читава насеља и изливање фекалија у току протекле ноћи неко може да сматра ’добрим функционисањем’. Након снежних падавина у јануару, које су изненадиле градску власт и услед којих су грађани рукама гурали аутобусе, јасно је да, нажалост, ниједна поука није извучена. Зато Радојичић и Весић не смеју више обављати највише функције у граду“, истакао је Јовановић.