Народна странка

Јовановић: Погубна политика према најмлађима у Београду

Јовановић: Погубна политика према најмлађима у Београду

Потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је градска власт дозволила себи да остане без средстава за суфинансирање боравка деце у приватним вртићима већ у јануару.

„Упозоравали смо приликом усвајања буџета за 2019. годину да су средства за предшколско образовање смањена за 799 милиона динара и већ осећамо негативне последице тако погубне социјалне политике у престоници. Цех плаћају наши најмлађи“, рекао је Јовановић у разговору са грађанима насеља Кумодраж у београдској општини Вождовац.

Градска власт у Београду није притом изградила, другим речима ни почела нити завршила, ниједан вртић од 2013. године, додао је Јовановић. 

„Најновије обећање су монтажни вртићи који би требало да буду постављени ове и следеће године, али напомињем да је реч о ненаменским објектима и да наши малишани заслужују много више“, рекао је Јовановић.

Савез за Србију и Народна странка као оснивач Савеза залажу се за бесплатно предшколско васпитање и образовање у Београду, истакао је Јовановић.