Народна странка

Јовановић одговорио Весићу: Дајте одговор на једноставно питање

Јовановић одговорио Весићу: Дајте одговор на једноставно питање

На стално понављане лажи Горана Весића о дугу Београда који је наследио, већ су одговорили Фискални савет и Министарство финансија.

Да Весића занима истина, цитирао би ове две институције које кажу да је дуг Београда 2013. године био 400 милиона, а не 1,2 милијарде евра. Исто тако би тамо нашао податак да је зато јавни дуг Србије од 2012. године порастао са 15 милијарди евра на 24 милијарде.

Горан Весић говори да борбом против дивље градње финансира школе и обданишта.

О којим школама и обдаништима Весић прича? За време његовог мандата, изградио је нула мостова, једну школу и нула вртића. Ако је то мерило његове успешности у борби против дивље градње, јасно је да он по том питању није ништа урадио.

Весић је још 2015. године, приликом ступања на снагу новог Закона о озакоњењу објеката, изјављивао да је дивљој градњи у Београду одзвонило. Данас је 2018. година, а он понавља исту причу.

Весић и даље не одговара на два једноставна питања која сам му поставио – колико је кривичних пријава град поднео против дивље градње и колико је бесправних објеката из своје надлежности срушио, од ступања на снагу новог закона.

Зато му сада постављам још једноставније питање како би лакше разумео поенту: господине Весићу, зашто ништа нисте учинили против дивље градње од када сте на власти у Београду?