Народна странка

Јовановић Тужилаштву за организовани криминал поднео пријаву против Весића и Зоране Михајловић због гондоле

Јовановић Тужилаштву за организовани криминал поднео пријаву против Весића и Зоране Михајловић због гондоле

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић данас је у својству шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда поднео Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против заменика градоначелника Београда Горана Весића, министарке грађевинарства Зоране Михајловић и других лица директно одговорних за противправну изградњу гондоле на Калемегдану.

Јовановић је у пријави навео да Весић и Михајловићева „злоупотребом свог службеног положаја и прекорачењем граница свог овлашћења, и свесни противправности својих поступака, наносе Граду Београду директну и ненадокнадиву штету великих размера“.

„Брутална медијска кампања коју Горан Весић спроводи у протеклим данима против мене и других опозиционих функционера у Београду за циљ има једино да прикрије колосалне размере штете коју он наноси Београду, кршећи законе, подзаконске акте и урбанистичке планове“, рекао је Јовановић на Калемегдану.  

„Претње и медијско черечење нас неће омести у дужности да од ’градоначелника на мала врата’ Горана Весића бранимо Београд, његово нормално функционисање, његов идентитет и културно-историјско благо“, истакао је Јовановић.