Народна странка

Јовановић: Противзаконито дељење страначког памфлета СНС-а уз уплатнице Инфостана

Јовановић: Противзаконито дељење страначког памфлета СНС-а уз уплатнице Инфостана

Одборничка група „Савез за Србију“ најоштрије осуђује злоупотребу јавних средстава Града Београда у циљу огољене промоције СНС-а, јер је на 700.000 адреса у главном граду, уз уплатницу Инфостана, послата  пропагандна брошура „Зато што волимо Београд“, што је био назив напредњачке листе на изборима за градски парламент, изјавио је данас потпредседник Народне странке и шеф те одборничке групе Никола Јовановић.  

„Брошура је формално информативни материјал Града Београда и у њој се наводно објашњава грађанима да је буџет за 2020. годину ’рекордни’ и наводе детаљи како ће та средства бити потрошена, али је заправо реч о пропаганди једне партије о трошку свих Београђана“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да је поред спорног наслова брошуре, и летимичним погледом на садржину јасно да је реч о обичном страначком памфлету, у којем је „објашњено“ само 10 одсто износа на расходној страни буџета, а да текст притом садржи и бројне нетачне информације.

„У том памфлету је, на пример, наведено да ће Град у 2020. години купити још 100 дизел аутобуса, што је сам заменик градоначелника Горан Весић накнадно порекао. Ко лаже, Весић или брошура“, упитао је Јовановић.

„Овакав документ нас враћа на кључно питање одборничке групе СЗС власти – на шта трошите та ’рекордна’ средства, јер грађани од тога ама баш ништа немају“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је штампање и слање таквог памфлета на рачун Града Београда, а под именом страначке листе и са лажним информацијама, директна злоупотреба јавних средстава и кршење закона.

„Ово је само још један пример како владајућа странка поштује забрану функционерске кампање и нова потврда да је бојкот једини прави одговор на овакву праксу“, закључио је Јовановић.